Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Kinderen > Voetproblemen bij kinderen

Voetproblemen bij kinderen

Standsafwijking van voeten of benen

Een afwijkende stand kan zorgen voor een verkeerde belasting van de spieren en pezen. U kunt hierbij denken aan platvoeten, x-benen of o-benen. 

Hielpijn

Deze klacht komt regelmatig voor. In de prakijk spreken we hier van Morbus Sever. Er is sprake van irritatie van de groeischijf aan de achterzijde van de hiel.

Pijn bij de knie(schijf)

De pijn wordt gevoeld aan de voorzijde van de knie. Hier is duidelijke harde verdikking te voelen vlak onder de knieschijf. In de praktijk spreken we hier van Osgood-Schlatter of het patellofemoraal pijnsyndroom.

Groeipijn

Groeipijn wordt veelal gezien bij kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Tijdens of na een groeispurt kan het voorkomen dat de spieren en pezen korter zijn dan de botten. Hierdoor kan er een tijdelijke spierverkorting ontstaan. Dit kan soms vervelende klachten geven. Deze pijn verdwijnt vaak vanzelf weer. Soms is bijvoorbeeld een therapie zoals een podotherapeutische steunzool nodig om de pijn te verminderen.

Op de tenen lopen

Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder verkorte kuitspieren. U ziet dan dat uw kind extreem op de tenen gaat lopen, waarbij ze de hielen nauwelijks de grond raken. Ook kan het veroorzaakt worden door een verkeerde gewoonte. Ziet u dit bij uw kind en maakt u zich hier zorgen over, maak dan gerust een afspraak en kom naar het kindervoetenspreekuur.

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×