Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Reuma > Reuma

Reuma

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Iedereen kan reuma krijgen, zelfs jonge mensen. Er zijn verschillende soorten reuma, waaronder ontstekingsreuma, wekedelenreuma en artrose de meest voorkomende zijn.

De meeste mensen met reuma hebben last van pijnlijke en stijve gewrichten of spieren en zijn snel vermoeid. Dat maakt het bewegen moeilijker en hierdoor kunnen beperkingen ontstaan in het dagelijks leven.

Een podotherapeut kan voetklachten bij reuma behandelen en verlichting bieden in samenwerking met specialisten zoals reumatologen en orthopedisch schoenmakers. De behandeling van de podotherapeut is gericht op het wegnemen van pijnlijke drukplekken en het ontlasten van de gewrichten. De podotherapeut kan gebruik maken van podotherapeutische steunzolen, waarmee de spieren, pezen en gewrichten op een andere manier worden belast. Daarnaast wordt altijd onderzocht welke schoenen u het beste kunt dragen. De podotherapeut geeft altijd een schoenadvies.

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×