Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Wat is podotherapie > Hoe verloopt een bezoek?

Hoe verloopt een bezoek?

Als eerst begint een bezoek aan de podotherapeut met een kort vraaggesprek. Hierin maakt de podotherapeut kennis met u en probeert te achterhalen wat uw klachten zijn en wat de mogelijke oorzaak hiervan is.

De podotherapeut zal u vragen uw schoenen en sokken uit te trekken. Allereerst zal uw algehele stand bekeken worden waarbij uw voeten, enkels, knieën, heupen en rug geïnspecteerd worden. Daarnaast zal er ook gelet worden op het voettype en specifieke kernmerken zoals huidafwijkingen. We raden u aan comfortabele kleding te dragen of mee te nemen.

Tijdens het functieonderzoek zal er getest worden hoe soepel of stijf de spieren en gewrichten zijn en of er specifieke afwijkingen aanwezig zijn. De voeten worden zo in kaart gebracht en in voorkomende gevallen worden ook uw knieën, heupen en rug onderzocht. Daarnaast wordt er gevoeld (palpatie) waar eventuele pijnlijke plekken zich bevinden.

Tijdens de ganganalyse wordt er gekeken naar uw looppatroon. Dit is een zeer belangrijk onderdeel omdat er veel problemen pas zichtbaar worden als men gaat (hard)lopen. 

Van schoenen kan vaak nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van de zolen en de toestand van het bovenwerk. Om dit te beoordelen doen we een schoeninspectie. Neem daarom bij uw bezoek schoenen mee waarop u al veel gelopen heeft.

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×