Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Meest voorkomende klachten heup > Bekkenscheefstand

Bekkenscheefstand

Bij een bekkenscheefstand staat het bekken aan één kant lager dan de andere kant. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, zoals lage rugpijn, pijn in het bekken of in de benen. Dit komt omdat het lichaam de scheefstand probeert te compenseren.

Indien u klachten ervaart door een bekkenscheefstand, is het raadzaam om de podotherapeut te bezoeken. De symptomen van een bekkenscheefstand kunnen erg verschillend zijn, omdat het afhankelijk is van waar het lichaam compensatie haalt: lage rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, schouderpijn, pijn in de heupen met uitstraling naar de benen.

Bekkenscheefstand
Bekkenscheefstand - Bron: www.podotherapiecouteaux.nl

Oorzaak

  • Beenlengteverschil;
  • Bevalling;
  • Verdraaiing;
  • Trauma zoals een val.

Behandeling

De podotherapeut zal middels een podotherapeutisch onderzoek gaan bekijken of er daadwerkelijk sprake is van bekkenscheefstand of bekkenwringing. Wanneer de voet naar binnen toe kantelt zal het been verkorten, bij het naar buiten bewegen van de voet zal het been verlengen.

Bij een standsafwijking zal de podotherapeut uw adviseren om podotherapeutische steunzolen aan te meten. Bij een werkelijk beenlengteverschil wordt er een (losse) verhoging gemaakt in de schoen of in de podotherapeutische steunzool. Bij een extreem beenlengteverschil wordt er (indien noodzakelijk) mogelijk een hakverhoging aan de buitenzijde van de schoen aangebracht door een (orthopedisch) schoenmaker.

Lees verder: Heupartrose

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×