Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Vergoedingen

Vergoedingen

Vergoeding voor podotherapie

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De kosten worden geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van uw verzekeringspakket. De meeste zorgverzekeraars accepteren de werkwijze waarbij wij rechtstreeks de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar. Het gedeelte dat door de zorgverzekeraar vergoed wordt, wordt dan alvast door hen betaald. Indien er daarna nog kosten over blijven, ontvangt u voor het restbedrag een factuur.

Vergoeding voor steunzolen

Hulpmiddelen, zoals steunzolen en ortheses, worden bij veel verzekeraars apart vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen vergoeding voor podotherapie/voetzorg en vergoeding voor steunzolen.

In deze link kunt u een overzicht van de vergoedingen voor podotherapie vinden: https://podotherapie.nl/vergoedingen

Eigen risico

Podotherapie wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket. Hierbij wordt er geen aanspraak gemaakt op uw eigen risico.

Vergoedingen vanuit de basisverzekering

Podotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed op het moment dat er medisch noodzakelijke zorg geleverd wordt ter preventie van voetwonden, zowel bij mensen met diabetes mellitus als voor andere mensen met een vastgesteld verhoogd risico op voetwonden. Uw podotherapeut bepaald op basis van een screening met een verwijzing via de huisarts of specialist en de afspraken die zijn gemaakt met de zorgverzekeraar of u voor zorg uit de basisverzekering in aanmerking kan komen. Het eigen risico is hierbij niet van toepassing.

De vergoeding wordt vastgesteld op basis van een persoonlijk zorgprofiel. De podotherapeut bepaalt uw zorgprofiel aan de hand van vastgestelde protocollen. De zorgprofielen worden aangegeven van 1 tot en met 4. Een podotherapeutisch behandelplan wordt vanaf zorgprofiel 2 vergoed door de zorgverzekeraar. Uit het behandelplan wordt geconcludeerd of u behandelingen bij de podotherapeut en pedicure vergoed krijgt.

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×