Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Diabetes > Het voetonderzoek bij diabetes

Het voetonderzoek bij diabetes

Het is belangrijk om regelmatig uw voeten te laten controleren. De podotherapeut controleert uw huid op temperatuur, druk- en eeltplekjes en beoordeelt de stand van uw voeten. Heeft u een afwijkende stand of druk- en eeltplekken? Dan kan het advies zijn om te behandelen of om eventuele hulpmiddelen te vervaardigen.

Met een stemvork of monofilament (een soort kunststof draad) onderzoekt de podotherapeut het gevoel in uw voeten. Zo wordt bepaald of het gevoel is verminderd of niet.

De bloedvaten worden gecontroleerd op een goede doorstroming en tot slot is het belangrijk om de beweeglijkheid van uw voeten te testen. Dit geheel wordt de voetenscreening genoemd. Alle bovengenoemde onderwerpen zullen één voor één aan bod komen tijdens de afspraak bij de podotherapeut.

Deze soort preventieve zorg bewijst een afname in het aantal voetwonden, afname in het aantal amputaties, een afname in aantal langdurige ziekenhuisopnames en overlijden als gevolg van complicaties. Het overstijgende doel van deze zorg is een toename in de kwaliteit van leven voor de betreffende mensen. Bijkomend voordeel is dat het voorkomen van de voetcomplicaties veel minder geld kost dan het uiteindelijk genezen van complexe wonden. Hiermee blijft zorg betaal- en beheersbaar.

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×