Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Diabetes > Vergoedingen bij diabetes

Vergoedingen bij diabetes

Hoe wordt de behandeling bij de podotherapeut vergoed?

Er zijn vier zorgprofielen (1 t/m 4), hierbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel, hoe meer risico op een wond. U ontvangt dan meer noodzakelijke voetzorg. Het zorgprofiel wordt bepaald door een (diabetes)podotherapeut, nadat een huisarts, praktijkondersteuner, internist of diabetesverpleegkundige u heeft verwezen naar een podotherapiepraktijk.

De hoogte van het zorgprofiel bepaalt hoeveel behandelingen u nodig heeft en of dit vergoed wordt door de basisverzekering. Vanaf zorgprofiel 2 worden behandelingen bij de podotherapeut rechtstreeks vergoed vanuit de basisverzekering.

De bedoeling van uw behandelplan is om de bevindingen die een risico vormen op het ontstaan van voetwonden weg te nemen of te verkleinen. Voorbeeld: als de risicofactor eelt (drukplek) aanwezig is, moet er een plan gemaakt worden om de mate van eeltvorming –en daarmee de kans op wonden- te verkleinen.

Hoe wordt de behandeling bij de medisch pedicure vergoed?

De podotherapeut stelt voor u een persoonlijk behandelplan op. Hierin staat beschreven welke zorg voor u nodig is om uw voetproblemen te behandelen of te voorkomen. Vaak wordt in het behandelplan een aantal behandelingen bij de medisch pedicure voorgeschreven. Deze medisch noodzakelijke pedicurebehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering vanaf zorgprofiel 2.  
 

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×