Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Meest voorkomende klachten rug > Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Een beenlengteverschil kan aangeboren zijn, waarbij een blijvend verschil wordt behouden tussen beide benen. Ook kan een beenlengteverschil ontstaan in de groeifase bij kinderen, waarbij het ene been meer groeit dan het andere. Meestal trekt dit weer bij in een volgende groeifase. Uiteindelijk staat alles weer gelijk en recht aan het einde van de groei.  

Afwijkende voet- of beenstanden (eenzijdig x- of o-been) kunnen ook een beenlengteverschil geven, bijvoorbeeld als één voet platter is of meer naar binnen zakt dan de andere voet. Dit geeft in stand en gaan een verschil in lengte waardoor het bekken scheef komt te staan en een scoliose kan veroorzaken.

Beenlengteverschil
Beenlengteverschil - Bron: www.podotherapiecouteaux.nl

Behandeling

Door middel van een podotherapeutisch onderzoek kan de podotherapeut nagaan of uw afwijkende stand(en) in uw rug voortkomt uit een verkeerde of afwijkende voet/been stand of looppatroon. De podotherapeut kan u voorzien van een schoenadvies en met behulp van podotherapeutische steunzolen uw voetstand corrigeren of het beenlengteverschil compenseren.

Lees verder: Hernia

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×