Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Behandeling > Nagelbeugel

Nagelbeugel

NagelbeugelEen nagelbeugel is een hulpmiddel dat wordt gemaakt om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Er wordt vaak gekozen voor een nagelbeugel om ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen. Een nagelbeugel wordt op maat ter plekke gemaakt van remanium. De nagelbeugel dient enkele weken gedragen te worden, uw podotherapeut geeft hierin advies. Dit hangt ook af van uw situatie.

Waarvoor wordt een nagelbeugel gebruikt?

Op het moment dat de teennagel krom gaat staan, bijvoorbeeld bij een tunnelnagel, wordt een nagelbeugel gebruikt om de vorm te beïnvloeden. De nagel wordt als het ware ‘recht getrokken’. Wanneer de zijkanten van de nagel drukken, en de nagel blijft groeien, kan dit erg pijnlijk zijn. De nagelbeugel zorgt ervoor dat de nageluiteinden niet meer de huid in kunnen groeien. 

Hoe wordt een nagelbeugel geplaatst?

Allereerst zorgt de podotherapeut ervoor dat de scherpe nageluiteinden niet meer in de huid drukken. Scherpe hoekjes worden verwijderd en de huid wordt schoongemaakt. De podotherapeut maakt het remanium in de juiste vorm, zodat deze op maat gemaakt kan worden op de nagel. Dit wordt ter plekke gedaan. De 'omega' is om de spanning te reguleren.

Meestal komt het voor op de nagels op de grote teen. Soms komt het ook voor dat op de andere tenen een nagelbeugel geplaatst moet worden, echter is dit vaak niet nodig.

Lees verder: Medical taping

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×