Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Meest voorkomende klachten nagels > Afwijkingen van de nagels

Afwijkingen van de nagels

Er zijn verschillende vormen van kromme of vervormde nagels. Bij nagels met een holle vorm wijzen de uiteinden omhoog. Deze nagels zijn vaak erg dun en kwetsbaar. Bij een tunnelnagel, is de nagel krom zoals deze vaak wordt gezien in de podotherapeutische praktijk. De nagel krult als het ware naar binnen toe in een tunnelvorm.

Bij dit soort afwijkingen aan de nagels is de kans groot dat ze makkelijk kunnen ingroeien in de nagelwand en kunnen hierbij een drukkende pijn geven in de schoenen. Door de druk in de schoenen kan een wondje onder het nagelbed ontstaan. Hierdoor kan er een  blauw of zwart verkleuring ontstaan onder de nagel.

Oorzaak

  • Wanneer de nagel in het verleden heeft losgelaten, kan het nagelbed zodanig verstoord zijn dat er een afwijkende nagel voor in de plaats is gekomen;
  • Erfelijk;
  • Te krappe schoenen;
  • Dikke nagels ontstaan vaak door slechtere doorbloeding of schimmel.

Behandeling

Een tunnelnagel kan door de podotherapeut gecorrigeerd worden met een nagelbeugel. Tevens kan de podotherapeut of (medisch) pedicure u helpen bij het dunner vijlen van de nagel. Zij kunnen u adviseren wat u het beste kunt doen met uw nagels om ze in een goede conditie te houden. 
 

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×