Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Behandeling > Podotherapeutische steunzolen

Podotherapeutische steunzolen

Zolen makenWat zijn podotherapeutische steunzolen?

Podotherapeutische steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw eigen schoenen plaatst. De podotherapeutische steunzolen vervangen het voetbed dat standaard in uw schoenen zit. Een therapie met behulp van de podotherapeutische steunzolen wordt veel toegepast in de praktijk, omdat deze veel invloed hebben op het verminderen van pijnklachten in uw voeten, enkels, knieën, heupen en lage rug.

Dragen van podotherapeutische steunzolen

Het dragen van podotherapeutische steunzolen dient opgebouwd te worden. Hierbij adviseren we om de steunzolen de eerste dagen, per dag, beetje bij beetje langer te dragen. Het dragen van podotherapeutische steunzolen kan in het begin erg wennen zijn. U kunt spierpijnklachten in de voeten, benen en/of rug ervaren en het gevoel hebben alsof u op bobbels loopt. Na 2 weken moet u volledig gewend zijn aan de podotherapeutische steunzolen en moeten de spierpijnklachten over zijn.

Hoe worden podotherapeutische steunzolen gemaakt?

Bij uw bezoek aan de podotherapeut wordt er een uitgebreid podotherapeutisch onderzoek gedaan naar het ontstaan van uw klachten. Als tijdens het onder zoek duidelijk wordt dat podotherapeutische steunzolen voor u een oplossing kunnen zijn, zal de podotherapeut deze op dat moment bij u aanmeten.
Om podotherapeutische steunzolen aan te meten, wordt gebruik gemaakt van een 3D voetenscan. Bij deze scan wordt zeer nauwkeurig een 3D afdruk gemaakt van uw voeten. Deze afdruk vormt de basis om een podotherapeutische steunzool te ontwerpen. De podotherapeut zal voor u de steunzolen modelleren. Wanneer het digitale ontwerp klaar is, worden de steunzolen machinaal uitgefreesd. Onze zolenmaker zorgt ervoor dat uw zolen tot in de detail afgewerkt worden.

Gebruik van podotherapeutische steunzolen

Haal de zolen iedere avond uit uw schoenen. Mochten uw zolen nat worden door transpiratie of regen, leg ze dan niet op de verwarming te drogen, maar laat ze op natuurlijke wijze droog worden. U kunt de zolen niet wassen. Wanneer u uw zolen schoon wilt houden, kunt u gebruik maken van een sokje om over uw zolen heen te trekken.
Een jaarlijkse zoolcontrole is raadzaam, bij kinderen zelfs één keer per half jaar. Bij veranderingen, nieuwe klachten, een versleten bovenlaag of bij vragen moet u natuurlijk altijd eerder contacteren.

Zolen in werkschoenen

Draagt u gecertificeerde veiligheidsschoenen? Veiligheidsschoenen waar iemand zelf een zool in plaatst, zijn niet langer veiligheidsschoenen (volgens de EN- ISO 20345 norm). Het gaat namelijk niet om de certificering van de schoen of zool, maar om de combinatie van schoen en zool. Inlegzolen kunnen ergonomie van schoenen veranderen. Het antistatische karakter verandert, waardoor de gebruiker niet meer beschermd is tegen elektrische schokken. Ook is er minder ruimte bij de tenen. Deze raken bij een harde klap eerder bekneld. Strikt genomen zou zelfs het vervangen van veters de certificering doen vervallen.
De oplossing: Een paar zolen dat wél CE-gecertifieerd is. De aansprakelijkheid blijft op die manier bij de producent van de schoen en de drager loopt geen risico. Wij vertrouwen er daarom op dat u zich, samen met ons, houdt aan het geldende protocol: gebruik inlegzolen voor normale vrijetijdsschoenen, nooit in veiligheidsschoenen

Garantie

Podotherapeutische steunzolen zijn een therapeutisch hulpmiddel. Zodoende kan nooit garantie gegeven worden op het resultaat van de therapie. Zolen gaan bij gemiddeld gebruik ongeveer 1.5 tot 2 jaar mee. Hierna kan de effectiviteit van de correctie verminderen. Indien uw bovendek begint te slijten is het meestal mogelijk de zolen van een ander afdek te voorzien. Dit is minder kostbaar dan geheel nieuwe zolen.

Lees verder: Schoenadvies

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×