Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Meest voorkomende klachten enkel/onderbeen > Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Bij een beenlengteverschil is het ene been langer dan het andere been waardoor er een bekkenscheefstand ontstaat. Het is een veelvoorkomend probleem, maar niet iedereen ervaart er klachten van. 
Het lichaam gaat zich onbewust compenseren, hierdoor kunt u een vermoeiend gevoel ervaren in de voeten, benen, heup en rug.

Beenlengteverschil
Beenlengteverschil - Bron: www.podotherapiecouteaux.nl

Oorzaak

  • Aangeboren;
  • Trauma;
  • Nieuwe heup of knie;
  • Groeistoornis (kinderen);
  • Heupdysplasie;
  • Na een zwangerschap, bekkeninstabiliteit of ongeluk.

Behandeling

Wanneer er geen klachten worden ervaren aan voeten, knieën, heupen of rug is een behandeling niet altijd noodzakelijk. Bij een relatief klein beenlengteveschil, zal het lichaam zich hierop aanpassen.  
Afhankelijk van de grootte van het beenlengteverschil en of iemand klachten heeft, kan er een hakverhoging in de schoenen gedragen worden.

Het dragen van een hakverhoging is meestal niet voldoende om van vermoeidheid of pijnklachten af te komen. De podotherapeut onderzoekt uw looppatroon en de stand van uw voeten, knieën en heupen ten opzichte van elkaar. Op basis van het podotherapeutisch onderzoek kunnen op maat gemaakte podotherapeutische steunzolen voor u worden aangemeten.
De podotherapeutische steunzolen beïnvloeden de stand van uw voeten en benen en ondersteunen en ontlasten de spieren, banden en pezen. Naast het aanmeten van de steunzolen, zal de podotherapeut u een klachtgericht schoenadvies geven. 

De combinatie van de hakverhoging, de podotherapeutische steunzolen en de juiste schoenen zullen voor pijnverlichting zorgen of pijn in de toekomst voorkomen.  
Indien nodig zal er aanvullend fysiotherapie worden geadviseerd.

Lees verder: Achillespeesklachten

★★★★★

Lees onze reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×