Podotherapie Daelenbroeck Roermond

U bent hier: Home > Nieuws > Expertise oncologie

Expertise oncologie

Datum bericht: 16-01-2023

Iris StassenWist u dat onze podotherapeut Iris Stassen de expert is op het gebied van oncologie, in het bijzonder de oncologische voet? Ze werkt op onze hoofdlocatie in Roermond, in de praktijk in Heel en de afgelopen tijd is hard gewerkt aan de samenwerking met het OECW! Het OECW is een centrum waar meerdere soorten dienstverlening zich centreren voor oncologiepatiënten.

Iris vervult de rol van voetspecialist: ze behandelt voetklachten die kunnen optreden door kanker of de behandeling van kanker. Bijvoorbeeld neuropathie, hand/voetsyndroom, dunne en/of droge huid, (overmatige) eeltvorming, likdoorns en kloven. Dit soort klachten vraagt in geval van de ziekte om een specialistische benadering. Ook kunnen nagels loslaten, kunnen ontstekingen rond de nagel voorkomen of kunnen nagels erg verdikken. Bestaande klachten kunnen verergeren. Bijvoorbeeld schimmelaandoeningen. Ook voor advies, tips en trucks kunt u bij Iris terecht.

Ze weet als podotherapeut wat kanker inhoudt, kan risicofactoren in beeld brengen. Iris weet ook welke gevolgen een (voet)behandeling heeft voor uw overige behandelingen. Het doel is uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en/of te houden. De podotherapeut geeft deze vorm van voetzorg bij voorkeur in afstemming met het oncologisch behandelteam.

Kosten en verwijzing
Vergoeding van een behandeling door een podotherapeut hangt af van uw zorgverzekering. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Podotherapeuten werken bij voorkeur op verwijzing van een (huis)arts. U kunt ook rechtstreeks (zonder verwijzing) terecht bij een podotherapeut.

Kwaliteit
Alle getoonde podotherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP), de beroepsvereniging van podotherapeuten. Zij voldoen daarmee aan de strenge kwaliteitseisen die de vereniging hieraan stelt. Iedere podotherapeut heeft een voltijd 4-jarige Hbo-opleiding gevolgd en mag na het behalen van het diploma de wettelijk erkende en beschermde titel voeren. De podotherapeut is als enige voetspecialist opgenomen in de Wet-BIG (artikel 34) en kan extra cursussen/opleidingen volgen op het gebied van kanker.

Meer informatie
Neem gerust een kijkje om u te informeren:

Vorige pagina

★★★★★

Lees onze reviews

"Vriendelijk en bekwaam"

Lees meer reviews

Voetenwerk is vakwerk!

Afspraak maken knop
×